Italialaisen keittiön antimista tämä on yksi suosikeistani. Harmi, että vitello tonnato on jäänyt mm. carpaccion varjoon. Jos joku kysyy, mitä se on, ei kuultuuan raaka-ainelistan välttämättä ole kovin innoissaan. "Erikoisten" raaka-aineiden yhteensopivuus takaa herkullisen elämyksen ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tein tätä herkkua naistenpäivän illallisella alkuruuaksi ja tämä iso vati tyhjeni hetkessä. Oikeaoppisesti vitello tonnato valmistetaan nimensä mukaisesti vasikasta, mutta itse teen possusta ja ohjeeni tulee tässä:
Raaka-aineet
porsaan ulkofilee (paino syöjien mukaan, noin 700g)
Tonnikalakastike
1 tlk tonnikalaa
2 dl majoneesia
4 rkl kapriksia
5 anjovisfileetä
tilkka kermaa
0,5 sitruunan mehu
rucolaa
isoja kapriksia
parmesanjuustoa lastuina
Laita pannulle hieman voita ja paista possuun kaunis ruskea pinta, mausta suolalla. Laita 200 asteiseen uuniin ja paista vain niin kauan, että liha on kypsä, älä päästä kuivumaan. Kääri folioon ja laita kylmään. Voit tehdä tämän vaiheen edellisenä päivänä, sillä liha kuuluu tarjota kylmänä. Laita kastike aineet kulhoon ja sekoita sauvasurvimella sekaisin. Tee rucola-peti joko lautasille tai tarjoiluastiaan. Leikkaa possu ohuiksi siivuiksi ja kaada kastiketta päälle. Jos haluat, voit ripoitella päälle vielä parmesan-lastuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti