keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Mokkapalat

Tämä lapsuuden muistot mieleen tuova herkku on loistava tarjottava isolle porukalle, koska pellillinen tulee helposti ja sen voi leikata pieniin paloihin. Tein perjantai-iltapäivän kokkareille tarjottavat ja silloin ei tarvita "kermakakkua", vaan joku pieni makea skumpan kera ja ennemminkin suolaista tarjottavaa.

Ainekset 1 pellillinen
Pohja 
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl Pirkka vanilliinisokeria
2 dl maitoa tai kahvia
Kuorrutus 
5 rkl kuumaa kahvia
5 rkl (n. 60 g) Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
4 dl (225 g) tomusokeria
2 tl Pirkka vanilliinisokeria
3 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
Pinnalle 
50-100 g valkoista ja tummaa suklaata rouhittuna
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon tai kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu- ja vanilliinisokeri sekä kaakaojauhe. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti suklaarouheella. Leikkaa paloiksi.

Kuva tarjoiluista


Mokkapalat (kuva hieman tärähtänyt, pahoittelut siitä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti