Yksi Tukholman uusimmista, trendikkäimmistä ja suosituimmista ravintoloista on Ekstedt (http://www.ekstedt.nu/). Ravintola on nimetty perustajansa Niklas Ekstedtin mukaan. Hän halusi tuoda ravintolamaailmaan muinaista luolamies ajattelua; perusraaka-aineita valmistettuna nuotiolla eli avotulella. Ravintolan sisustus mukailee teemaa, olemalla luonnonläheinen puuhuonekaluineen, samalla kuitenkin moderni, kodikas ja tunnelmallinen. Kokkien asut ovat samanlaiset kuin entisajan sepillä. Keittiön ja ravintolasalin erottaa lasiseinä, joten lieskat vilahtelevat tuon tuosta ja on hauska seurata kokkien työtä.
Menu on varsin suppea; valittavana on kaksi 3 ruokalalajin menuta tai yksi 5 ruokalajin maistelumenu. Valitsimme jälkimmäisen.
Allergioista ja erikoisruokavalioista tulee ilmoittaa etukäteen, muuten niitä ei voida huomioida. Menun poroa ei saa muuta kuin mediumia eli menu tarjoillaan vain ja ainoastaan keittiömestarin haluamalla tavalla. Menun ehdottomat helmet olivat alkuruoka nieriä sekä mielettömän herkullinen poro, joka suli suuhun! Pisteet itse leivotuista leivistä ja myös voi maistui itse valmistetulle. Kaikissa annoksissa oli paljon erilaisia makuja ja tietysti kaikissa jotain nuotiolla valmistettua. Tämä teki kokonaisuudesta kuitenkin hieman tunkkaisen ja ”savun” makuun alkoi kyllästyä. Olisimme ainakin kaivanneet välisorbettia raikastamaan suuta. Illallisen jälkeen ei kannata suunnata yöelämään, sillä vaatteisiin ja hiuksiin tarttuu kevyt savun haju. Lopputulema on, että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mutta kerran menun nauttineena, ei jäänyt sellaista oloa, että sinne pitäisi päästä uudelleen.
Nieriä
Hummeri
Possu ja makkarat omenalla höystettynä
Ruusukaali lisukket sinappikastikkeella porolle
Taivaallinen ja täydellinen poro
Raikas, kirpakka jäätelö ja pehmeä kakku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti