Sain kunnian viime lauantaina tehdä tarjoilut 30 hengen pikkujoulukemuihin. Budjetti oli rajallinen ja osallistujamäärä iso, joten piti laittaa kaikki luovuus peliin!
Cocktail-palojen valmistus vie usein paljon aikaa, koska se on kokoamista ja ns. pientä piiperrystä. Hyvä idea taiteilun välttämiseksi ja ajan säästämiseksi on tehdä iso pellillinen piirakkaa ja leikata se vaan pieniksi kuutioiksi. Se on myös mukavan ruokaisa tarjottava. Tein katkarapupiirakan sekä kinkkupiirakan, jota maustoin paprikalla ja persiljalla.
Kolmas tarjottava oli mini-kanaburgerit. Leivoin pieniä sämpylöitä, joita maustoin currylla. Sämpylän väliin laitoin itse tehtyä chili-valkosipulimajoneesia (ohje alla), salaattia ja paistettua ohutta kanan rintaleikettä. "Suljin" burgerit cocktail-tikuilla.
Chili-valkosipulimajoneesi
3 keltuaista
öljyä
3-4 valkosipulin kynttä
valmista tomaattichilikastiketta (esim. Felix)
Erottele keltuaiset kapeaan pitkän malliseen kulhoon. Riko rakenne sauvasekoittimella. Lisää oljyä pikkuhiljaa ohueana vanana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen (voi tehdä myös monitoimikoneessa). Kun väri alkaa muuttua vaaleammaksi ja majoneesia on mielestäsi riittävä määrä on se valmista. Siirrä isompaan kulhoon ja lisää pilkotut valkosipulit sekä chilikastiketta, sekoita. Tee vähintään edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua. Juuri tehdyn majoneesin makua on vaikea arvioida, joten tarkista maku seuraavana päivänä. Helppo tehdä ja niin paljon parempaa kuin kaupan!
Neljäs ja illan suosituin tarjottava oli brie-viikunahillo lehtitaikina hyveet (kuvassa oikealla)!:) Postaan näiden ohjeen teille huomenna. Maukasta itsenäisyyspäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti