keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Juustoinen sienikeitto


Pakkaspäivinä kaipaa lämmintä ruokaa ja koska talvi alkaa olla kohta puolivälissä, niin on myös hyvä tyhjentää pakastinta. Juustoinen sienikeitto on maukas ja helppo tehdä. Sen voi tarjota sellaisenaan sämpylöiden kanssa tai kuten yllä kuvassa, sunnuntai lounaan alkuruokana.

3 rkl voita
1 iso sipuli
n. 1 l esikäsiteltyjä sieniä
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
4 dl maitoa
1 lihaliemikuutio
150 g sulatejuustoa (esim. koskenlaskija tmv)
2 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Itse käytän tähän reseptiin suppilovahveroita ja kanttarelleja, mutta voit käyttää mitä vain haluamiasi sieniä, kunhan varmistat että olet esikäsitellyt ne vaadittavalla tavalla.


Pilko sienet ja hienonna sipuli. Lisää sipulit voin kanssa pannulle ja kuullota hetki. Lisää sienet, hauduta hetki voissa. Ripottele sekaan vehnäjauhot, kaada mukaan vesi ja maito. Kuumenna, kunnes kuplii hieman. Sekoita joukkoon lihaliemikuutio sekä paloiteltu sulatejuusto. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on kunnolla sulanut. Lisää ruokakerma, sekoittele muutama minuutti. Mausta keitto suolalla ja pippurilla makusi mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti