sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Bataatti-halloumjuustosalaatti

Taivaallisen ihana ja ennen kaikkea terveellinen bataatti-halloumjuustosalaatti osui silmääni uusimmassa Pirkka-lehdessä ja päätin kokeilla, sillä en muista, koska olisin viimeksi tehnyt bataatista mitään. Tekemistähän tässäkään ohjeessa ei paljon ollut. Tein bataatit kerralla, mutta kokosin salaatin annoksesi itselleni. Jos kaikki laittaa kerralla sekaisin, syö osan, laittaa jääkaappiin ja syö seuraavana päivänä uudelleen, salaatti menee vetikseksi eikä ole lainkaan niin freeshi ja maukas. En tehnyt kastiketta ja mielestäni sitä ei tarvittu. Bataateista tuli niin maukkaita!

  
Ainekset 4 annosta
2 (650 g) bataattia
1 Pirkka mieto punainen chilipalko
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
3/4 tl suolaa
 mustapippuria
1/2 (180 g) kurkku
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
1 pieni (50 g) punasipuli
1 pkt (250 g) Pirkka grillijuustoa 
1/2 dl Pirkka kurpitsansiemeniä
Kastike 
1 rkl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
 suolaa
 sokeria
1. Kuori ja paloittele bataatit. Hienonna valkosipulinkynnet sekä chili, jonka siemenet on poistettu.
2. Sekoita chili, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja mustapippuri kulhossa. Pyöräytä bataatit mausteseoksessa ja levitä uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
3. Revi jääsalaatti ja rucola laakealle vadille. Paloittele kurkku, leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja levitä ne salaattipedille.
4. Paahda kuivalla pannulla kurpitsansiemenet kevyesti. Leikkaa grillijuusto noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja puolita palat. Paista grillijuustoviipaleet öljytilkassa kullanruskeiksi.
5. Levitä bataatti ja grillijuusto salaattipedille. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet. Sekoita kastikeainekset keskenään ja pirskottele salaatille.

Tässä Pirkan versio salaatista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti