tiistai 5. helmikuuta 2013

Ravintola Yoki

Odotukseni olivat erittäin korkealla ja olin innoissani päästessäni testaamaan Turun ravintolamaailman uutuutta Yokea muutama viikko sitten. Yoki (www.yoki.fi) avasi ovensa viime vuoden marraskuussa, joten nyt oli hyvä aika testi-illalliselle.

Meitä oli 3 henkeä, mutta olin tehnyt pöytävarauksen. Tarjoilija ohjasi meidät pöytäämme, jonka jälkeen saimme odottaa puoli tuntia, ennen kuin meidät huomioitiin. Haimme itse viinilistan naapuripöydästä. Aivan käsittämätöntä. Jos olisimme saaneet heti tilata alkuskumpat, puolen tunnin odotus olisi ollut anteeksiannettavampi. Saimme tilattua ruuat, viinien kanssa oli hieman haasteita, sillä suppealta listalta omat suosikkini olivat loppu. Vaihtoehtoja ei jäänyt siis montaa jäljelle.



Alkuruuan (tempurafriteerattua pehmeäkuorista rapua raakamangosalaattia, nahm jimia, kuva yllä) odotukset olivat kovat, koska olen syönyt vastaavaa Gaijinissa ja muutamassa ravintolassa ulkomailla. Salaatti olisi ollut erittäin raikas ja hyvä, ellei siihen olisi laitettu voimakasta punasipulia, joka löi läpi ja maistui vielä seuraavana aamunakin suussa. Rapu oli mauton ja myöskin vetinen, ei rapea. Olisi kaivannut ehdottomasti ainakin suolaa. Tämä annos oli pettymys.



Pääruoka valinta oli selvä (karitsanniskatagine taboulehia, harissaa, kuva yllä, määrä 2:lle), sillä kovinkaan monista paikoista ei saa taginea. Mutta miten se tuotiinkaan pöytään? Puuvadilla. Missä on saviruukku, jossa se pysyisi lämpimänä ja saisi arvoisensa esillepanon? No, makuhan ratkaisee. Tagine oli ihan maukas ja rakenne oli hyvä, mutta ei mikään wow-elämys. Taginen kanssa tarjoiltu tabouleh oli pettymykseksemme kylmää eli salaattilisuke. Tämä olisi hyvä mainita listalla. Pakkaspäivänä kylmä lisuke ei tehnyt vaikutusta ja viilensi myös taginen.



Toinen pääruoka, jota pääsin maistamaan oli "aromaattisesti haudutettua possunkylkeä viherpippuri-karamelliglaseeraus", kuva yllä. Tämä oli myös aika lattea esitys, mikään maku ei tullut selkeästi esille ja annoksessa ei ollut mitään sellaista, että sitä alkaisi myöhemmin himoita.

Jälkiruokia emme maistaneet, koska pelkästään alku- ja pääruokien saaminen, syöminen ja laskun saaminen veivät 4 tuntia. Palvelu oli surkeaa siihen nähden, että ravintola oli puolityhjä, perjantai-iltana.

Tila on aivan upea ja sijainti mitä mahtavin, joten on todella vääryys, että ruoka ja palvelu eivät pelaa. Yoen pitää tehdä iso ryhtiliike nopeasti, jos meinaa pärjätä Turun kovassa kilpailussa. Itse en keksi yhtään syytä vierailla täällä uudelleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti