Punajuuret ovat maukkaimpia kotimaisia juureksia ja ennen kaikkea edullisia. Niiden tekemiseen tarvitaan vaan hieman aikaa ja kumihanskat!:) Tässä herkullinen salaatti punajuurista, pekonista ja fetasta. Itse tein salaatin taas niin, että kokosin vain yhden annoksen kerrallaan. En tehnyt fetasta kastiketta, vaan kuutioin sen salaattiin. Jos tarjoaa koko salaatin kerralla, fetakastike on hauska ja erilainen idea. Herkullista laskiaistiistaita!:)
Ainekset 4 annosta
Ainekset 4 annosta
n. 800 g tuoreita pienehköjä punajuuria
100 g pekonia
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1/2 ruukkua roomansalaattia
1/4 ruukkua rucolasalaattia
2 rkl kapriksia
Marinadi
3/4 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sinappia
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Fetakastike
1 tlk (366 g) Pirkka salaattijuustokuutioita suolaliemessä
n. 1 dl maitoa
Keitä pestyt punajuuret juurineen ja kantoineen reilusti suolalla (1 rkl suolaa / 1 l vettä) maustetussa vedessä 45-60 minuuttia koon mukaan. Tarkista kypsyys tikulla. Huuhtele punajuuret nopeasti kylmällä vedellä ja kuori. Anna jäähtyä.
Sekoita marinadia varten öljy, etikka, sinappi, suola ja mustapippuri. Leikkaa jäähtyneet punajuuret ohuiksi viipaleiksi ja lado kulhoon. Kaada marinadi päälle ja anna maustua kylmässä muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.
Lado pekonit lautaselle kahden talouspaperiarkin päälle ja peitä talouspaperilla. Kuumenna mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) ensin neljä minuuttia. Käännä lautasta välillä hieman, jos mikrossa ei ole pyörivää alustaa. Siirrä pekonisuikaleet kuivien paperiarkkien väliin ja jatka sitten kypsentämistä puolen minuutin erissä kunnes pekonit ovat rapeita ja rasvattomia.
Voit latoa pekonit myös kylmälle valurautapannulle ja kuumentaa hitaasti, jotta rasva irtoaa ja pekonista tulee rapeaa. Käännä tarvittaessa ja varo polttamasta. Kuivaa pekonit talouspaperin välissä ja anna jäähtyä.
Hienonna pekonit ja punasipuli. Tee huuhdotuista ja hyvin valutetuista salaatinlehdistä peti laakealle vadille. Lado marinoidut punajuuriviipaleet salaatille ja levitä päälle punasipuli, pekoni ja huuhdotut kaprikset.
Huuhdo juustokuutiot, jauha ne monitoimikoneessa ja lisää vähitellen maito. Anna kastikkeen jäähtyä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti