Blineillä herkuttelussa ainut vaiva on niiden paistaminen. Mutta se kannattaa!:) Voit paistaa blinit aiemmin ja ennen tarjoilua vain lämmittää ne uunissa.
2 dl maitoa
1 dl kuumaa vettä
15g hiivaa
1 dl tattarijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 munaa
2 dl kiehuvaa maitoa
paistamiseen voita
- kuuma vesi lisätään maitoon
- hiiva murennetaan lämpimään nesteeseen
- jauhot vatkataan joukkoon
- taikinan annetaan seistä 2-4 tuntia (itse teen taikinan aina edellisenä päivänä, jätä huoneen lämpöön, kelmu päälle)
- ennen paistamista sekoitetaan suola, keltuaiset, kiehuva maito ja vaahdotetut valkuaiset
Tarjoile blinien kanssa
- smetanaa
- silputtua sipulia
- mätiä
- sitruunaa
- punajuurikuutioita
- suolakurkkukuutioita
- kylmäsavulohta
- kananmunaa
- sienisalaattia (helppo ohje seuraavassa postauksessa)
2 dl maitoa
1 dl kuumaa vettä
15g hiivaa
1 dl tattarijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 munaa
2 dl kiehuvaa maitoa
paistamiseen voita
- kuuma vesi lisätään maitoon
- hiiva murennetaan lämpimään nesteeseen
- jauhot vatkataan joukkoon
- taikinan annetaan seistä 2-4 tuntia (itse teen taikinan aina edellisenä päivänä, jätä huoneen lämpöön, kelmu päälle)
- ennen paistamista sekoitetaan suola, keltuaiset, kiehuva maito ja vaahdotetut valkuaiset
Tarjoile blinien kanssa
- smetanaa
- silputtua sipulia
- mätiä
- sitruunaa
- punajuurikuutioita
- suolakurkkukuutioita
- kylmäsavulohta
- kananmunaa
- sienisalaattia (helppo ohje seuraavassa postauksessa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti